Mormors älskade lilla kille


NYÅRSFEST ändå

Jaha då blir det nyårsfest i alla fall då, lilla Ville tänker ju inte ta flaskan före nyår så då kan man lika gärna gå på fest då. Min bil gick sönder i närheten av örebro i dag när Donny var på väg hem, jag är jätteglad att jag tog en försäkring hos Falck som bogserade bilen till en verkstad och fixade en hyrbil gratis åt Donny, och det var nyaste audin kombi diesel med stor motor och mycket finesser, killen som lämnade ut den sa att det var deras miljonbil och jag tyckte det blev ett bra byte så jag tror att jag skiter i att hämta min saab, den här var ju mycket bättre ha ha.  I dag har vi bakat piirakka så gott, sen åt vi rödspätta med remouladsås och Marie och Kristian var här också och min lilla Ville förstås. I morgon och på tisdag är det jobbardagar sen måste man ut och leta kläder till nyår, det blir svårt med den här kroppen men det kanske finns nån gördel man kan trycka ihop fettet i och inte nog med det jag klippte mig i går och jag tänker inte gå in på hur det gick till.

2009 här kommer vi

Ja nu är snart julhelgen  över, julafton var speciell i år eftersom lilla Ville finns, han är det underbaraste som finns. Juldagen hämtade jag mamma som åt här med oss och i dag har Roffe och Uffe ätit här men vi åt faktiskt fläskfilé och klyftpotatis i dag. Jag har inte gjort nåt egentligen dom här dagarna, bara vilat fast nu börjar jag klättra på väggarna. I morgon måste jag företa mig nåt, kanske åka på stan en stund.  Nyårsafton får man väl sitta hemma för festen vi skulle på blev inställd men det går väl det också. Nu ringde Marie och frågade om jag ville komma och hälsa på Ville en stund så nu har jag inte tid med er längre. Ha en forsatt fin helg.

Dan före dopparedan

Jaha då var det dan före då, ska jobba hela förmiddagen, sen springa in och handla det sista, typ glass och räkor och lite till. Ska köpa nåt gott till kvällen också för Marie och Ville skulle komma och spela bingolotto, jag har inte träffat Ville på några dagar så nu börjar det bli jobbigt he he.
I går eftermiddag kom grannen och ringde på och lämnade ett kuvert, ja min käre far hade varit här och inte blev han insläppt eller för Sofia fick inte upp låset på dörren. Han kommer alltid när inte jag är hemma, så man får ju aldrig bjuda på kaffe. Nej nu är det dags att fixa städbagen och åka iväg. 

Julmys med granen

I går handlade vi all julmat åt Roffe och Uffe och gjorde i ordning allt utom Janson. I dag har vi städat och klätt granen och när granen kom in fick vi gå ut kan man säga, den var verkligen bred men den åker snart ut så vi får väl trängas med den några dagar. I morgon ska jag jobba sen tänkte jag handla våran julmat, ska få akupunktur också.

Jag har gjort ett bra byte i dag

Fan va trött jag blir, strömmen till vattenpumpen går från grannen eftersom vi har den ihop, deras säkringar och proppar går hela tiden så jag får springa fram och tillbaka mellan deras uthus, deras elskåp och våran jordkällare. Kommunalt vatten och avlopp tack !!   I dag bytte jag min fabrik mot vallby skola och fritids, inga problem alls. Hämtade toapapper och hushållspapper som vi får i julklapp, men toapapperet kan vi säkert inte använda på vårat känsliga avlopp.  I 25 år har vi bråkat med detta avlopp och vatten, grannarna här ute vill ju inte ha kommunalt men jag hoppas deras brunnar sinar och avloppena går sönder då måste vi koppla på oss. I kväll ska jag och mamma hälsa på Wilma och lämna julklappar. Fick Whiskeysenap av en kund i dag,  senap och whiskey?  Ragge kom hem med en Whiskeyost va fan blandar dom ihop vad som helst nu för tiden?

Baka kaka

He He jag har precis bakat småkakor, första gången för mig, dom är i ugnen nu får väl se om dom går att äta. I dag skulle jag på akupunktur men sköt upp det till nästa vecka, kände inte riktigt för det jag har haft ont i nacken i dag. Ragge och Tom är på handboll, roligt när pappa och son gör nåt ihop. I dag fick jag ett erbjudande om mer jobb, två timmar om dagen i Vallby skola, det är ju nästgårds men då vill jag nog bli av med fabriken på stan. Ska träffa chefen på fredag. Nu är julklapparna helt klara, behöver inte ner på stan nåt mer före jul.

Stadsvandring i dag

Väntar på att klockan ska bli halv två, då ska jag hämta Sofia och Dennis och åka och julhandla med dom. Har gjort i ordning tvrummet och Dennis rum på övervåningen det är bara lite sladdar som ska dras. Skulle varit till Cissi i dag eftersom hon fyllde år igår men jag hinner inte och orkar nog inte efter stadsvandringen i dag. I morgon ska jag få lite akupunktur igen så jag klarar julen bättre.  Ha Ha man börjar känna av att man inte är ung längre, det är så svårt att acceptera att man måste ta det lite lugnare, man vill så mycket.

Morotspuré det är gott det

Lilla Ville har ätit puré, syns det?

Hur hittar man bloggarna?

I dag har vi varit och handlat lite på Tuna park och på Willys, Marie,Ville,mamma och jag. I morgon ska jag gå med Sofia och Dennis som vill handla julklappar sen börjar det bli klart här faktiskt. Ska handla och göra julmat åt Roffe och Uffe också, tar det nog på torsdag kväll.  Nu är snart golvet inlagt uppe i tv rummet sen är det bara lite lister kvar här nere så får det vara till i vår det andra.  Va trött man blir på detta ältande om Tomas Qvick, nu har ju verkligen fått uppmärksamhet och det var väl vad han ville ha.
Varför kan man inte gå in och läsa bloggar t.ex från Eskilstuna, förut kunde man ju söka på ålder och stad men nu vet jag inte hur man gör, kan nån vänlig själ tala om för mig hur man gör.

Bröst och Stenar

I går kväll var vi hos Tom och åt julbord som han bjöd på sen blev det luciatåg och trubadur, mysigt som alltid. I dag har jag varit hos Ville och underhållit honom lite medans hans  mamma städade tvättstugan och hans  pappa jobbade på övervåningen med Villes rum. Han var go och glad som vanligt. I morgon ska jag på mammografi, det gör jävligt ont men det får väl gå eftersom det är viktigt.  7 Januari vill dom spränga min njursten i västerås och det får väl gå det med eftersom jag aldrig mer vill gå igenom det igen att en sten ska fastna, jag har aldrig varit så sjuk som då. Men jag har i alla fall skärpt mig med vattendrickandet efter det så något gott förde det med sig men så säger min läkare att jag inte får överdriva vattendrickandet eftersom njurarna då får jobba mycket och hjärtat likaså så det gäller att hitta ett mellanting. Nej nu ropar tvättmaskinen att den är färdig.

Mormors lilla pepparkaksgubbe


Julen närmar sig

I dag kom årets första julkort och jag som inte fått iväg mina än. Har jobbat några timmar i dag sen ska jag ta det lugnt, börjar känna av min nacke, aj aj det vill jag inte. Mormors lilla Ville var till vc i dag och fick spruta men han sa inte ett knyst, han är så duktig.  Det är verkligen toapapper och hushållspapper man får i julklapp av det här företaget som jag jobbar åt, det är ju faktiskt bra i stället för att få nåt som man inte har nytta av. I går ringde min far om att köpa julklappar till oss vuxna, det är ju bara att byta pengar och helt onödigt, det tycker jag med, bra beslut. Det är barnen som ska ha julklappar, vi kan njuta av maten i stället.

Toapapper i julklapp?

Måndag igen då, nu på morgonen har jag städat alla köksskåp och kylskåpet också. Tog en promenad med hundarna men glömde mössan så det blev lite kallt om öronen faktiskt. I går fick jag äntligen belysning i mitt trollskåp, det blev så fint.  Har faktiskt bara ett par julklappar kvar att köpa, det är helt otroligt men skönt.  Fick brev från jobbet att dom skulle bjuda på skinkmacka och dela ut julpapper, man skulle kryssa i om man kunde ta med sig sina två balar, har ingen aning om vad det är, kanske toapapper i julklapp ha ha. Nej nu ska jag åka och handla mat.

Arbetskläder som pyjamas ?

Tänk vad ställd man blir när det inte kommer nåt vatten ur kranen, i natt slog vattenpumpen av och vill inte starta igen. I natt var jag och hämtade Donny på stan och när vi kom hem så hade ju Ragge varit ute och försökt få igång pumpen så han hade tagit på sig arbetskläderna och när Donny klev in i köket och såg honom sitta där i sina arbetskläder så frågar han om han sover i dom också och talar om att det är ingen pyjamas det där, fy fan va jag skrattade, det påminde om när mannen kommer hem full till sin fru och hon står med en kavel i handen och han säger, du bara bakar och bakar. Nyss var grannen här och sa att han hade kollat propparna men dom såg hela ut. Va vi har bråkat med vatten och avlopp sen vi byggde här, jag skulle verkligen vilja ha kommunalt.
I går hade vi julklappsbyte med min släkt, jag fick en sparbössa med 21 kr i och Donny han fick två badlakan, det var ju perfekt.  Usch vet inte vad jag ska göra i dag, man kan ju inte städa utan vatten och baka utan vatten är inte heller nån bra idé och Donny hade tvätt med sig hem, nu vet jag inte hur det blir med den.

Mörkt och smutsigt ute blä...

I dag har Marie,Ville och jag varit hos Carin och fikat, Malin och lilla Max var där också och bebisarna pratade lite och skrattade åt varandra.  I morgon är det jobb igen sen ska vi gå igenom svärmors nerpackade julsaker, Marie kommer hit och tittar vad hon vill ha, det är en hel del saker.  Måste hitta nåt till julklappsbytet på fredag, 100:- ska det kosta.

Tassande hundar

Två smygande hundar, Rick var och klippte hundarnas klor i går och det är så ljuvligt att slippa det där knattrande mot golvet när dom går omkring. I år röstade jag på Götene lucia, på Madelen rättare sagt och hon vann, så himla roligt, hon kommer bli en jättefin lucia,så söt. I dag är jag ledig, ska inte göra många knop eftersom jag har haft ont i helgen, tydligen någon nerv som kommit i kläm så värken har varit från huvudet ner till tårna i vänster sida och käken har varit värst, det kändes som nån satt ett spett mellan tänderna och bände men i dag är det bättre. Var och hälsade på Ville i går kväll, han är så härlig och när han blir trött då behöver man bara titta på honom så skrattar han högt. På onsdag ska jag, Marie och Ville hem till Carin där Malin och Max också är, ska bli roligt att träffas, det är ju roligt att vi mormödrar får vara med ha ha. I lördags var vi och åt julbord hos Tom och Johan, så gott och allt var hemlagat och det var så julpyntat och fint, det kan jag rekommendera


RSS 2.0