Kryssning? Ja vi får väl se

Jobbade till 10 i dag och sen kom Marie och Ville och hälsade på, lilla gosaungen, han är så himla snäll, sover han inte så skrattar han hela tiden.  I dag ringde dom från familjehem och vill komma och hälsa på det var tydligen en ny kontakt för barnen, jag tror det är den fjärde sen dom kom hit men det går väl bra.  Våran kontakt är också med och hon har varit med sen starten så det känns tryggt.
I morgon är det dags för akupunktur igen, har väl inte mått så där jättebra sen sist. Nej nu ska jag hjälpa Sofia att leta talböcker på internet.

Mc i uterummet

Ja i dag har jag parkerat min hoj i uterummet, förvaring för vintern, sen har jag städat hela köket, hyllor, luckor, skåp och lådor så skönt att få det gjort. Ragge har listat alla ytterdörrar och fixat lite saker här och där som behövs inför vintern.  I går kväll kom Marie och Ville över en stund och då fick man ju gosa lite. Rick och Erina hälsade på också och Rick,Ragge och Dennis bastade, jag ska också börja göra det, man mår ju så bra av det. I dag åt vi middag vid ett, en baktanke med det var att vi kanske kan festa med pizza eller nåt i kväll, vi får se. 

Härliga lördag

Så skönt att få vakna när man vill, nåja har man en morgonpigg karl så kan det ju diskuteras men i alla fall det är härligt att bara ta det lugnt. Städade gjorde jag i går så i dag ska jag bara laga mat, ta en promenad och må gott. I går var vi och grattade tvillingarna som fyllde år.
Jag såg att det är premiär på showboat i dag och då vill jag passa på att säga LYCKA TILL till Emelie som ska vara med, verkar vara nåt stort och bra efter vad som sågs på östnytt i går, ska bli spännande.
Mina jobbarkompisar är på utbildningsresa till Åland, undrar hur dom mår just nu he he.

Lilla solstrålen

I dag har Ville varit här och hälsat på hos mormor och morfar, underbara lilla unge man kan inte få nog av honom. Före det så var jag och gjorde två hemstädningar och medans jag gjorde det så ringde chefen och frågade om jag kunde åka ut till Volvo i morgon efter min hemstädning och städa toaletterna men jag sa nej tack det orkar jag inte och som tur är så förstod hon det. I dag är det 3 månader till juldagen har ni tänkt på det, det går fortare än man tror och nu så sitter man här och säger att i år ska jag börja handla julklappar tidigare men jag vet ju hur det går. Men förhoppningsvis så får jag vara frisk i år så man orkar bättre.  Senaste tiden har jag haft sån jäkla hjärtklappning och varit varm, undrar om det är akupunkturen eller nåt annat skumt. Nej nu ska jag gå och titta på vem vet mest?

Hund som städar

I dag fick vi komma till onkologen och Sofia fick lämna prover, en tjej som heter Hanna satte nålen och tog prov, det var över på några minuter sen frågade hon vad dom hade haft för problem på vc, det gick ju hur lätt som helst och hon sa att dom ska vara utbildade men som hon sa jag säger inget så har jag inget sagt.  Sen var jag och jobbade 4 timmar och sen var det dags att hämta Sofia i skolan, hon var ledsen och arg, hade varit lite tjafs där.  I kväll är det föräldrarmöte för Dennis men jag har lite ont så vi får se hur det blir med det.  I går hjälpte Rocky mig att städa, medans jag dammsög så bar han ut sin och Pepsis filtar och la på gräsmattan, jag vet inte om dom skulle sola heller om han skulle lufta dom kanske, knäpp är han i alla fall.  Jag var som sagt och klippte mig i går, blev inte nöjd, hon frågade hur jag ville ha och jag tyckte jag beskrev ganska noggrannt men när hon klippt klart sa hon att jag skulle försöka få höjd på håret mitt på och det var så jag sa också men sen sa hon att det är inte modernt med pufflugg, den ska vara rak och ligga klistrad mot pannan men va fan jag skiter väl i vad som är modernt, man måste väl passa i det också så hon får inte klippa mig igen. Sofia frågade varför jag klippte mig som ett troll, nog för att du tycker om troll sa hon, då kanske ni förstår hur jag såg ut.  Ska det vara så jäkla svårt att lyssna på kunden. Nåja det växer väl ut.
Träffade en taxiåkare i går som frågade vad som skulle kunna få mig att komma tillbaka till dom och jag svarade att 4 timmar dagtid så ska jag börja att tänka på det.

Inget blod

Tror ni att distriktssköterskan kunde ta prov ur portacarten, nej det kunde hon inte så hon provade armarna också men det gick inte så nu sitter jag och väntar på att en sköterska på onkologen ska ringa och tala om vad vi ska göra.
Onsdag torsdag och fredag har jag hemstädningar men jag slipper volvo på mornarna i alla fall, det är nog tur det om jag ska orka det här men det är i alla fall roligare med hemstädningar.  Nu har jag bokat biljetter till showboat  men jag talar inte om vilket datum men det är naturligtvis en söndag.
Fick gratisbiljetter på solning och simning i dag av företaget som jag jobbar åt, det är friskvård, man kan även gå och vibba sa dom.
Dom frågade också om man vill hyra en sälenstuga nån vecka till personalpris då, vi får väl se.
Nej nu ska jag göra korv stroganoff och ris.

En mördare gripen

Det känns skönt när en mördare blir fast, 1993 mördades Göran Flink här i Eskilstuna om ni kommer ihåg det, i dag har hans mördare gripits. Men vad är det med människorna i Karlstad, en dotter som kvävt sin far, det måste vara dålig luft där borta.
Och så till nåt helt annat, i lördags var vi barnvakt till lilla Ville och det gick så bra, han är så snäll den lilla sötnosen.  I dag var Sofia och jag med Marie och Ville till Tuna park sen åkte vi till vc skiftinge för att onkologen ville ha lite prover av Sofia men som vanligt så klarade dom inte av att sticka henne, det finns en sköterska där som kan sticka och hon var ledig så vi beställde tid i morgon hos distriktssköterskan som ska ta prover i portacarten i stället. Sen har jag beställt tid för klippning i morgon men jag har  nästan ångrat mig, jag blir sällan nöjd efter klippning.
I dag har jag fått akupunktur igen, hon tog längre tid och satte nålar på fötterna också, vad det ska vara bra för det vet jag inte men det märks kanske.

ÄNTLIGEN FREDAG i morgon

Va skönt att det är helg igen, födelsedag på lördag och barnvakt lördag till söndag härligt.  I dag har jag jobbat 6 timmar, det känns sen passade jag Ville en liten stund, ja det kändes som hans mamma gick ut och vände bara, men han sov en bra stund förstås men mormor fick några leenden först.  I morgon ska jag ut och handla present och äta hos Tom hade mamma och jag tänkt. Fast jag hämtade mat där i dag också, det var rotmos mums.

Det Okända börjar i kväll....

Det blev inget miljöparty hos Maria, det var massor av återbud så nu kan man titta på Det Okända och Efterlyst i stället. Ragge skulle på bowlingträning men struntade i det, vi är nog två riktiga soffpotatisar.  Jag håller på att tvätta och nu låter det som om tvättmaskinen är på väg ut, ska nog gå och kolla.

Morotsstuvning

Min mormor gjorde världens godaste morotsstuvning och hon ringde alltid när hon gjort den för hon visste hur tokig jag är i det, men tyvärr kan hon inte ringa mer och inte göra stuvning heller men i dag håller jag på att göra morotsstuvning, får se om det blir ganska bra i alla fall.
Det är vissa saker man kommer ihåg från barndomen, för mig är det mycket mat, mormors stuvning och fläsket som hon stekte, min farmors ärtvälling, hemgjorda vaniljglass, kaninstek och mycket mycket mer. Jag älskar husmanskost och framförallt stuvningar.  I dag har jag Marie och Ville varit och handlat mat, han sov hela tiden, i natt hade han sovit 6 timmar i sträck, han är så snäll mormors lilla kille. När han ler mot en så försvinner alla bekymmer och det finns inget annat. I dag fick jag en inbjudan till städutbildning en lördag i oktober, fem timmar i Västerås och det är obligatoriskt för man får betalt. Det är lite roligt för jag har städat i 30 år och först nu ska jag få en utbildning, jag kan ge mig tusan på att den som ska utbilda oss inte kan städa, hon har säkert läst i böcker hur man gör ha ha. I kväll ska jag hem till Maria på miljöparty, jag har inte lust och jag är trött men man får offra sig.

Troll i tv utrustningen

I dag har jag varit till onkologen med Sofia men allt var bara bra, dom tog lite prover som vi inte fått svar på men dom är säkert också bra, sen var Marie och Ville här men i dag var han trött så han sov mycket men det är väl vädret, men några leenden fick mormor allt, han är så söt. I morgon är det dags för akupunktur igen, jag har faktiskt mått bra sen förra gången förutom att det kom lite grann i lördags men gick tillbaka ganska snabbt, skönt. Sen har vi tandläkarbesök med Sofia, torsdag jobbar jag länge sen ska jag vara barnvakt åt Ville en stund. Fredagen blir lugn och på lördag fyller Marie år sen ska vi ha Ville här över natten, ska bli härligt.  På onsdag kväll har svägerskan ett homeparty där det visas miljögrejer att städa med och tvätta bilar med. I morgon skulle jag till tandläkaren egentligen, vilken tur att jag inte hinner det, har skjutit upp det några veckor.  Donny fick en lcd tv med sig och jag hyrde en boxer åt honom och köpte en extra antenn eftersom han inte hade något tvuttag där borta i Molkom, tror ni inte att då krånglar fjärrkontrollen till boxern det är för fan inte klokt, det verkar som förgjort det där med tv för honom. Nej nu ska jag hoppa in i duschen och slappa framför tv:n en stund.

Tvättat fönster

I dag mår jag bra, har tvättat alla mina fönster ja inte övervåningen då det tar jag en annan dag, dumt att utmana ödet. Ragge och hans bröder har klippt gräsmattan och kört med trimmern överallt, det blev så fint, hoppas vi slipper klippa nåt mer i år, men jag måste åka och köpa buskskydd i morgon, Rocky har redan bitit sönder en buske som jag köpte för inte så länge sen. Nu har vi precis ätit rabarberpaj med vaniljsås och nu ska jag inte göra nåt mer i dag, känner av min nacke förstås och det är ju inte så konstigt.

Loppis

I dag mår jag lite bättre, har tagit itu med dammråttorna här hemma. Jag har varit på loppis hos brorsan också, hittade lite smått och gott, jag är inte klok jag skulle ju kunna ha loppis själv så mycket skit som man har. Nyss ringde en gammal kompis Hasse och vi pratade i en halvtimme, riktigt roligt när dom hör av sig, vi bestämde att han skulle komma och fika nån dag.  Min migrän började i morse men gick tillbaka, jag undrar om den ligger bakom och lurar, hoppas inte. Har varit och köpt en tv antenn till Donny också och hoppas att Amanda kan ta den med sig till honom, vi får se. Har inte träffat Ville på två dagar nu, det är ju hemskt.

På måndag ska jag med Sofia till onkologen angående hennes ögonlock, jag är lite orolig för det var ingen mygga. Nej nu ska jag faktiskt ta mina stavar och gå en sväng.

Ingen bra dag !!

Förbannade nacke, förbannade huvudvärk och förbannade akupunktur. Migränen slog till i natt men jag tog tabletter så jag kunde jobba och jag förstår att det blir värre första tiden i behandlingen men jag står inte ut snart.  Inte nog med det man blir väckt av mobilen kvart över tre på natten av en som har andnöd och psykiska problem, jag ska ju bara upp före fem. Fan man skulle blivit psykolog i stället, nej va jag svär men jag är så trött på en del saker. Men det blir lite bättre när man ser Ville på dataskärmen, den lilla gullungen han är så glad och gosig, snällare unge får man leta efter.

Akupunktur

I dag har jag fått akupunktur igen och är väldigt trött och har lite ont, sen visade hon mig hur jag ska gå med stavar, hon sa att går man rätt så är det mycket bättre än simning t.o m., man änvänder alla muskler när man går. Men jag ska prova i morgon, i dag fick jag inte gå efter behandlingen. Jag var hos Anette i dag och gnällde över att jag måste köpa en ny nackkudde då gick hon och hämtade en ny och gav mig, hon hade aldrig använt den och ville inte ha den, oh va bra sa jag, nu behöver jag bara gå och köpa en vetekudde för min nacke då gick hon till ett annat skåp och hämtade en sån och gav mig, den hade hon aldrig använt och tänkte inte göra det heller, gulliga du Anette, tack tack.  Hon mår mycket bättre nu som tur är, den här pärsen är över för den här gången.

Myggbett?

Läkaren trodde att Sofia hade fått ett myggbett eller liknande på ögonlocket men gav henne kortison och allergimedicin för säkerhets skull men det var inget fel på ögat. Det blev lite konstigt när läkaren kom för det var min husläkare som jobbar på ett annat ställe egentligen men det var bra för honom litar jag på och han är duktig. I dag har Ville varit här och hälsat på, ja han hade mamma och pappa med sig också förstås, det är så mysigt att få gosa lite med honom, dan är gjord kan man säga. Jag gick faktiskt in på Ortosia när vi gick till till vc och dom hade vetekuddar för 150:- och det är det väl värt om det blir bra förstås, men tack för tipset Rick.  Nu köpte inte jag någon för jag var lite stressad men ska gå in i veckan och göra det.  Nej nu ska jag åka iväg till obs parken och titta om dom har nån digitalbox som Donny kan ha med sig till skolan för vi fick ju en sån fin liten LCD-tv.    Läste nyss att någon lagt ut obduktionsbilder på dom små mördade barnen från Arboga på e-bay, hur kan man göra så? Det är det vidrigaste jag hört, har dom inga känskor i kroppen alls och vem fan är intresserad av att titta på sånt. Jag lider med dom anhöriga.

Öga som en golfboll

Sofia klagade på sitt öga i går kväll och jag tyckte det såg lite svullet ut men nu på morgonen ser det ut som en golfboll, så nu har jag ringt jouren och vi skulle få komma dit mitt på dagen. Jag själv har lite ont i nacken i dag, det är efter akupunkturen i går och man skulle kunna få lite ont sa hon. Det var en upplevelse, det var läraren i akupunktur och 8 elever som stack mig men vad duktig hon var läraren. Hon tryckte på en massa punkter i rygg, nacke,huvud och kunde tala om precis var jag har ont men jäklar vad ont det gjorde när hon hittade dessa punkter, men det var bland det värsta hon sett sa hon, jag är utsliten och det har inte så mycket med min skada att göra. Jag har börjat att utveckla fibromyalgi och det vill jag inte ha, hon ville sjukskriva mig i tre veckor och sätta in intensivbehandling men se det gick inte jag med på, behandling går bra sa jag men ingen sjukskrivning och så blev det, akupunktur två gånger i veckan och en massa andra övningar, hon skulle flytta på skulderbladen sa hon och sen skulle jag skaffa en vetekudde vad det nu är men jag får väl leta efter en sån, sen sa hon också att mycket värme ska jag ha i nacken och det har jag märkt att jag mår bra av. Nog tjatat om det, var och hälsade på Ville i går kväll, mormors lilla älskling man mår bra av att bara se honom. Näst efter mina barns födelse så är Ville det bästa som hänt mig.

18 år

I dag fyller Tim 18 år så det blir kalas då.  I dag har jag jobbat 8 timmar så man är ju inte på topp precis men tänk vad några tabletter kan göra susen och så är man på banan igen ha ha. I morgon ska jag få akupunktur mot migränen, skönt det blir väl en tio gånger skulle jag tro sen brukar den hålla sig borta i ett par år fast den är annorlunda nu, börjar alltid i nacken men det var inte konstigt sa sjukgymnasten. Har inte fått  ismaskinen kopplad än, synd.   Nej om man skulle vispa ihop en smet och grädda några pannkakor.

Ismaskin

I dag fick vi hem våran nya kyl/frys med ismaskin, ska bara få den kopplad också. Ville var och hälsade på i dag så mormor har fått sin mysstund i dag också. Ni som missade trubadurkvällen på Eskilstuna golfrestaurang förra fredagen får en ny chans, den 10 oktober blir det en till sån kväll med samma trubadur, han var kanonbra. I morgon är det hemstädning igen men bara 2 timmar det blir värre på torsdag, först 3 1/2 timme på volvo sen 4 timmar hemstädning men jag ska inte gnälla förrän jag provat. Min chef är gullig, hon ringde i dag och frågade hur det gick för mig fast hon har semester. Nej nu ska jag leta tapeter eftersom det fattas i köket nu helt plötsligt.

RSS 2.0