Sorgens dag

Min pappa och jag kom ifrån varandra kan man säga för en massa år sen men för tre år sen ringde han mig och sa hej det är pappa, vill du prata med mig och jag blev nog världens gladaste dotter, ångrar bara att jag lät åren gå utan att ta kontakt själv men jag fick 3 år med honom och han var med på min 50 årsfest, det kommer jag aldrig att glömma. I dag somnade han in efter att han åkte in i fredags till lasarettet. På något vis så såg jag mig själv i honom, någon jag kunde identifiera mig med, vi var lika envisna och hade en massa principer båda två. Mina tankar går till hans fru och till mina syskon på den sidan, särskilt Mikael som miste sin fru också för några veckor sedan, hon är inte ens begravd, det måste vara tungt för honom. Jag är så glad att Ville finns, det är min ljusglimt, älskade lilla unge.

Kalas

Hemma efter kalas för mamma som fyller 70 år, man jobbade i disken kan man säga men det gick smidigt. Skjutsade hem två tanter som var glada i hatten och nu ska jag gå och lägga mig när jag bloggat färdigt. Vilken härlig överaskning när Jennie klev in i lokalen, mycket glädjetårar blev det, kom från Chigago i morse och blir hemma en vecka, måste få höra om hur hon har det därborta. Det var ett helt gäng kvar där borta som skulle fortsätta ner på stan, det gör dom rätt i. I morgon blir det väl städning av lokalen och hämta alla presenter. Nej nu är jag riktigt trött, sov säkert bara två timmar natten som gick, fattar inte varför men hoppas få sova i natt, fast jag ska väl hämta några från stan senare kanske.


Vilken jäkla start på året

Det här året började inget bra, så mycket sorgligt har hänt, går och grubblar och tänker. När man äntligen har börjat få ordning på släktskap och relationer så händer nåt som kastar omkull allt, ångrar mig så fruktansvärt att jag inte tog första steget till en återförening för många många år sen, har missat så många år känner jag, varför i helvete har man så svårt att visa sina känslor och prata med varandra. Jag är så himla ledsen att jag är så trög. Nu håller jag alla mina tummar för att min pappa ska bli bättre.

Måndag morgon med nackvärk

Vaknade med nackvärk igen men det blev lite bättre efter några tabletter. Tänkte jag skulle baka lite bullar till festen och köpa läsk idag. Presenten har Annelie och Johan fixat, hoppas alla kommer ihåg att sätta in pengar åt dom. Ska prata med Tom om maten, skulle vilja vara med och handla. I går var Ville och Marie här några timmar och Agnetha kom också ett par timmar, vi åt och fikade och Ville badade också förstås, det är ett stadigt inslag när han kommer lilla plutten. På onsdag har jag min mormorsdag den här veckan, ja det blir förstås bara en halv eftersom han ska vara på dagis på inskolning till kl 14.00 så egentligen ska jag ha en halv dag till hihi. Man får vara glad för varje minut man får vara med honom nu, han är en upptagen liten kille med kompisar och dagis.

Lördag

I dag har man gjort så mycket, handla, skjutsa ungar och tvättat lite. Nu blir det WII för hela slanten för det är väl inget på tv som vanligt.

Fredag

I går var Ville här några timmar, han är så himla rolig och busig nu och framförallt glad, härliga lilla unge. Han sov middag först när han kom sen lekte vi och åt mat och lite senare var det dags för ett bad. När han åkte hem så sa han hejjå och vinkade med sin lilla hand, älskade lilla plutt. I dag har jag jobbat 2 timmar på morgonen sen är jag ledig hela dagen, ska städa lite här hemma och handla mat. På eftermiddagen ska jag åka och gratta lilla Wilma som fyller år, det är också en härlig unge, en bestämd liten dam. Annars blir det lugnt den här helgen, men nästa är det 70 års kalas för mamma. I början av februari ska jag på begravning också och det är aldrig roligt.

Onsdag morgon

Vilken lycka i går när Donny kom hem med paltbröd och fläsk och samtidigt hade jag köpt semlor, herregud vilken dag men i dag har jag ont i magen förstås men det var det värt. Ska jobba några timmar på förmiddagen och sen en snabb sväng ner till stan sen kanske jag skulle få besök av en god vän. Börjar få ordning på planeringen till mammas fest, bara några små detaljer kvar, bra när man är många och hjälps åt.

Söndag

Väntar på att En annan del av Köping ska börja. Har haft Ville här över natten, världens snällaste lilla kille men han har fått humör, jag undrar vem han brås på hehe. Den här veckan är det jobb onsdag och torsdag, öppet hus på skolan på tisdag kväll också. I kväll ringde först en moster till Ragge som inte hört av sig på länge sen hann han bara lägga på då ringde en kusin som inte hört av sig på ännu längre tid, konstigt samma kväll men roligt. Man är dålig på att hålla kontakten med släkten. Måste ta tag i det här med mammas fest och presenten också. Ja ja det reder sig väl, nu är det tv

Livet måste gå vidare

Torsdag och jobbardag som började redan 05.30 men vad gör det? Ska försöka måla klart när jag kommer hem. Nu kan snön få försvinna om den vill men det har varit en jättefin vinter precis som det ska vara och nu hoppas man ju att våren blir som den ska för det är den bästa årstiden tycker jag, sommaren är ok om det inte blir för hett varenda dag och hösten är mysig på sitt sätt. Sommaren ja, i år tror jag att jag ska ta ut alla 5 veckor på semestern, man vet inte hur många år till man orkar jobba. Men det vore ju roligt att göra nåt då också, kanske åka iväg nånstans, skulle ju åkt upp på en vintermarknad i år hade jag tänkt men eftersom vi har 70 års kalas så går det inte men kanske nästa år.

Tisdag

I dag vaknade jag med nackvärk och huvudvärk men tog tabletter så jag har faktiskt stått på benen hela dagen, skulle ju följa med Sofia till ortopedverstaden för att prova ut skor sen gick vi och åt innan jag släppte av henne vid skolan och åkte och handlade lite, efter det åkte jag till mamma för att vänta på att skjutsa henne till bussterminalen, hon skulle iväg på kryssning. Har sytt överdrag till soffkuddarna i köket också, ja vad har jag gjort mer, lagat mat plockat lite, nej man skulle nog ha ett jobb där man jobbar lite varje dag istället. Jag har grattat bästa svenskan i USA också som fyller 20 år i dag. Alla ungar börjar bli stora, man börjar förstå att man inte är ung längre och det börjar kännas i kroppen också, nej måste ta mig i kragen och gå ner och träna.

En ängel har lämnat jorden

Måndag igen då men den här måndagen är lite annorlunda, jag går bara och grubblar och tänker och det förstår jag att fler gör. Vad händer när nån bestämmer att avsluta sitt liv? En tanke som också kommer upp hela tiden är var det meningen?  Samtidigt blir jag arg, man sårar så många nära och kära runtomkring sig som skulle ha gjort allt för att få ha sin mamma, farmor och fru kvar och som samtidigt går och grubblar kunde jag ha gjort nåt för att förhindra detta?

2010 Måndag

Jaha då var det nytt år då, har inte gett några löften i år, får se vad detta år har med sig. Har inte gått upp nåt i vikt men några kilo ner kan väl inte skada men det är inte det viktigaste, ska försöka börja träna på ASK så att jag inte har så mycket värk jämt, jag vet ju att jag kan träna bort mycket av värken så det är bara att sätta igång, får gå ner och köpa ett kort för då måste jag gå dit för jag är för snål att låta bli hehe. I går va vi på årets första barnkalas och nu rullar födelsedagarna bara på, det är mest på våren tror jag. I dag sänder jag en tanke till lilla mormor också, saknar henne ofta. I går kastade jag ut julen här nu får det bli vår om det vill fast det dröjer nog har jag en känsla av. Måste ta tag i mammas 70 års kalas nu också och vi har ett par 20 åringar i år och en 30 åring också. Om fyra dagar blir den viktigaste personen i mitt liv 1 1/2 år, jösses vad fort det gått och han blir bara roligare och roligare.

RSS 2.0