Tisdag

Hinner knappt blogga den här veckan, fullt upp med jobbet och sen måste man ju bara bada. Ska bli skönt med semester nästa vecka.

Torsdag

Lugnt nästa vecka ? Jo hej det finns hur mycket jobb som helst men jag måste nog välja bort lite av det för annars blir det inte roligt på semestern, värk och elände.  Äntligen klar med storstädningen av skolan nu ska jag storstäda nästa byggnad, men har en vecka på mig så det ska väl gå. Va jag är glad att vi har poolen, skulle inte stå ut annars.

Onsdag kväll

Oj oj oj vad jag jobbat i dag, 7 timmar i värmen. I morgon är det bara 5 timmar och 2 timmar på fredag. Nästa vecka blir jäkligt lugn faktiskt, det är bara mycket jobb på torsdag annars är det väl nån timme om dan hela veckan, sen efter den veckan så är det semester i fyra långa härliga veckor. Just nu har vi Donny och några kompisar här som spelar kubb och tar några öl men ska väl snart dra sig inåt stan vad jag förstått. Ville och Vira med familjer har varit här och badat och grillat i dag, dom är så mysiga dom små busungarna. Nu har jag dammsugit och skurat golven, ska bli skönt med en dusch och sen krypa ner i sängen och titta på tv. En av tjejerna som är här har ryktat hundarna, hon fick ihop några kassar med hår, får se om det blir nåt bättre. 

Snart semester

Sol, värme och vatten i poolen, härligt.

En riktigt kul midsommar

En riktigt lyckad midsommar, jag har skrattat mig igenom den här helgen, midsommarafton var det god mat och trevliga människor och midsommardagen var det trubadur nere i hamnen och trevliga människor, Toms kompisar dom är så sjukt roliga och mycket trevliga. Midsommarafton hade en av kompisarna jouren på brandkåren så då var det sirener och blåljus här och en av kompisarna har tältuthyrning så han kom naturligtvis med tält, bord och stolar och smällde upp, det står kvar än. En annan kompis han var en riktig komiker som höll låda hela helgen, han bjöd verkligen på sig själv. Hela gänget var nere och badade i sjön också. Jag beklagade mig att min bil inte är som den ska, då ringde en av killarna hem till en annan kille som har däckverkstad och på måndag ska jag dit och felsöka bilen för en struntsumma och han skulle fixa den också om han kunde, Emmy hon sa att hon skulle vilja ha ett sommarjobb så det skulle han försöka fixa i morgon på ett café här i stan. Ja just det, poolen är på plats också, det gick jättebra när dom var några stycken och vattnet kommer i dag eller i morgon, det var nästan den här fixarkillen hade ordnat vatten i går men det som krävdes då tyckte vi var lite riskabelt så det struntade vi i. Ja det var en riktigt lyckad helg fast jag bara drack 2 cider på hela helgen så man kan ha roligt utan alkohol.

Dagen innan midsommarafton

Ville sover  hos mormor, lilla plutt, han badade, åt och sen borstade han sina tänder en bra stund och sen var han så trött så han somnade bums kl sju. Tom, Marie, Donny, Kristian och Emmy har åkt upp till Stockholm för att gå på nån biograf som heter Heron city tror jag. Tom ville bjuda sina syskon med respektive på mat och bio där uppe. Här har det kommit upp en midsommarstång och så har jag gjort kräftströmming och kokat ägg till i morgon, sen får man ju bli arg också som vanligt, det är konstigt att det ska behöva vara så här jämt. Nej nu tror jag att jag ska krypa ner bredvid Ville, jag är så trött så.


Vaknar alltid före tuppen

Tänk att solen lyser när man vaknar i dag, men så tänker man att det kommer nog regn senare. I dag ska jag städa lite hemma och försöka handla nåt i klädväg. Jag skulle ha åkt till Arboga med mamma och moster till ett medium men hon blev sjuk så det blev inställt, lika bra det tror jag. I förrgår började Ville gå på allvar, inte några steg bara utan långa bitar, det är så härligt, lilla skrutt.
Jag tänkte på en sak när jag läste en annan blogg, jag har varit en planerare i alla år, ska ha koll på allt, skulle barnen resa nånstans så skulle allt vara klart minst en vecka innan och det fick aldrig fattas nåt i skåpen hemma, det var katastrof då och damm eller smuts det hann aldrig lägga sig hemma. Jag kommer ihåg jularna när ungarna var små, kvällen innan när dom lagt sig då skulle det städas och pyntas och fast jag höll på till långt in på natten så skulle gröten stå på bordet när alla vaknade, man var ju jämt trött och sliten också, men vad jag vill ha fram det är att jag trodde en perfekt mamma skulle vara så och jag hade jämt samvetskval för att jag inte skulle duga som mamma och visst det har man väl hela livet, men jag önskar att jag levat mer i nuet, varje dag, inte hålla på att planera allt i minsta detalj, jaga dammråttor, baka och laga mat.  Det är svårt att förklara vad jag menar men man ska leva här och nu, kanske ta en dag i taget.
Man är mycket klokare när man blir mormor, det är ett som är säkert. Nej nu är det nog med tänkande för i dag, ska dricka kaffe nu och njuta av fågelsången he he

Lördag kväll

I dag har jag målat lite sen åkte jag, Marie, Dennis,Cissi och mamma till Vilsta marknad, vi handlade mest sånt som går att äta, kokosbollar, korv,fläsk,naturgodis och vanligt godis ja sen lite strumpor och en handväska, jag tror inte att jag har varit på en enda marknad utan att köpa en handväska, där dom står och skriker alla väskor 100 kronor he he. Ragge, Kristian,Roffe och Uffe har målat och bytt plasttak här hemma, nu är det färdigmålat. I morgon ska vi försöka sätta upp poolen om det inte står som spön i backen förstås. Jag kom på att den här veckan bara har 4 vardagar sen är det midsommarafton alltså så måste man planera lite nu, jag ska jobba måndag och torsdag, åka till Arboga på en grej på tisdag och sen till kolmården på onsdag, ja ja det ordnar sig nog. Har satt Roffe och Uffe på att göra en midsommarstång som vi ska dansa runt, Ville måste ju dansa grodorna.  Jag köpte faktiskt en sak till på marknaden, bastuhonung som jag läst om, det ska man smörja in sig med i bastun så släpper all muskelvärk och man blir len på köpet också, måste prova den någon dag framöver.

Ofrivilligt ledig i dag

Jaha då blev man ledig i dag då, hon som jag skulle till är sjuk. Håller på att storstäda skolan så jag har att göra ändå, hade det inte regnat så skulle jag kunna hålla på ute med att måla, plantera eller sätta upp poolen. Är lite bättre nu i halsen bara lite torrhosta kvar. Sofia har börjat med LCHF den här veckan och det går bra, i går kom hon hem och sa att hon hade inte varit sugen på nåt sött på hela dagen, det är ett stort plus särskilt som hon har haft ett sug hela tiden och ätit på nåt hela tiden, det är hennes mediciner som ställer till det. Jag hoppas att hon ska gå ner lite i vikt och må bättre, framför allt orka mer och kanske att eksemen försvinner, vårtorna kan man väl inte hoppas på.  Jag skulle vilja resa nån stans, om man kunde vinna pengar.

Röstat och klart

Nu har vi varit och röstat, hela familjen. Lilla Ville har åkt hem, vi har haft så mysigt, han har badat i baljan inne och busat, fast han var lite hängig så har han busat, han är så härlig. Och han har gått många steg flera gånger, så duktig. Känner mig bättre i dag, lite torrhosta bara. I morgon ska jag jobba två timmar på morgonen sen är jag ledig. Onsdag och Torsdag har jag lite mer jobb men ändå så blir det en lugn vecka. Studenten gick bra, vi var och grattade Jocke, roligt att träffa alla där, särskilt Micke och Camilla som alldeles för sällan kommer hit. Men när vi åkte därifrån så somnade Ville och då släppte vi av hans föräldrar på nästa studentställe och åkte hem med Ville eftersom varken han eller jag var pigga och det var så jäkla kallt ute. Nästa helg är det marknad i vilsta, får hoppas på bättre väder då.

Redan torsdag

Jag har inte mått så bra den här veckan, förra veckan tog musten ur mig kan man säga, min kropp börjar verkligen säga ifrån nu. T.om med min mamma reagerade när jag sa att jag hade ont i halsen, du har väl aldrig ont i halsen eller är förkyld sa hon och det har hon rätt i men det är nåt annat det här, nu har jag hållit mig lugn i tre dagar och genast får jag lite energi tillbaka. Att man aldrig lär sig att lyssna på sin kropp, jag är jättedålig på det. Jag måste dra ner på jobbet nu, hoppas det blir lite lugnare i sommar, jag ska ju ha fyra veckors semester i alla fall. Nog gnällt om mig själv nu, i morgon kommer Donny äntligen hem, jag saknar honom verkligenoch jag ska träffa Ville i dag, han är den enda som kan få mig att strunta i allt vad jobb heter och bara vara. Tror det löser sig med helgen också, man får fara runt lite men det ska nog gå. Och vad det lovas nu så ska väl vädret bli ganska bra. Nej nu är det dags att packa väskan och fara iväg till jobbet.

RSS 2.0