Torsdag

I dag ska jag jobba mellan 8.00-12.00, ska städa hemma hos en familj. Sen efter det ska jag, Marie, Ville åka och hälsa på Malin. Det gick så bra att ha Ville här i går kväll, han sov dom första timmarna sen vaknade han och ville ha mat och sen somnade han igen för att vakna precis när mamma och pappa kliver in genom dörren, han är så snäll och go om han får vara med hela tiden och man måste ju passa på att gosa med honom när man har chansen. Fick ett mms (tror jag det heter) av Tom halv fyra i morse, han och Peter Siepen är i Karlstad och gör den staden osäker kan man säga. Jag vet inte om han stavar sitt namn så men men. Vi tänkte ha poolparty med lite grillning på fredag kväll om det funkar, då skulle Tom inställa sig sa han. Djungelboken som Donny spelar i var så bra att jag funderar på att se den en gång till, kanske Sofia och Dennis vill se den. Den har gått ett tag men i går var det utsålt och det är många som går flera gånger. Nej nu måste jag förbereda mig och åka iväg.

Härligt varmt eller ?

Jo nog är det skönt allt, fast jag tänker på alla gamla som mår dåligt i värmen. Snart Å-festen, vi ska gå ner på fredagen för på lördagen ska vi ha Ville här. I morgon kväll ska vi vara barnvakt åt honom för första gången, då ska hans mamma och pappa gå och se Donnys teater, men det ska väl gå bra, han är så go och snäll.  I går gick Donny ner till sjön med hundarna för att bada och Rocky älskade det han var långt ut men Pepsi han doppade tassarna sen gick han upp. Nej nu ska jag åka och handla present till Malins lilla Max. 

Jobbe

Ja i dag har man jobbat igen fast det är så lugnt så jag går och storstädar där det behövs och packar upp material i städskåpen, riktigt skönt faktiskt, sen bor jag i poolen resten av dagen fast jag var över till Ville en snabbis, man kan inte få nog av honom lilla grodan. Ska hälsa på Malin och hennes lilla kille också den här veckan, är så nyfiken på honom. Annars har jag inte så mycket planerat denna vecka fast det är ju en kille som fyller 40 på fredag, får se om han rymt eller nåt. han har ju tagit semester den luringen. Men vad köper man till en 40 årig kille som är singel, det är svårt.

Marknad

Jag, Marie och Dennis bestämde oss för att åka tidigt till marknaden för att slippa bilköerna men det var fler som tänkte så, fast det var inga köer och tala om och vi fick parkera långt fram men lilla Ville han fick vara hemma med sin pappa, det var för varmt för honom. Vi handlade en hel del fast det var varmt, korv, kokosbollar, och lite kläder förstås, sen åkte vi vägen om babyproffsen och köpte en babysitter åt Ville så han kan vara med lite. När jag kom hem så hade dom ringt från babyproffsen, dom hade hittat mitt visakort på golvet men först fattade jag ingenting för jag hade varit in på ICA Maxi och handlat på kortet men jag har ju ett visa guldkort som jag inte använder så ofta så det hade väl ramlat ur plånboken. Ja ni förstår man är ju guldkund på banken ha ha. I kväll har vi klippt gräset och badat, badat, det är 24 grader i poolen och jag är så jäkla glad att jag har den just nu. Jag menar alla kan ju inte bada naken i borsöknasjön he he.

Äntligen fredag

Va skönt, ledig hela helgen och så är det kanonväder också. I dag fick jag gå och städa sånt som dom andra har fått klagomål på då har man lite extra press på sig. Ska dammsuga av här hemma sen får det vara över helgen, ska passa på att bada och sola i stället för snart är väl sommaren borta. Jag jobbar ihop med många olika nationaliteter och jag har funderat på vad ordet jalla betyder, dom säger t.ex  jalla nu måste vi gå och städa eller jalla nu tar vi lite kaffe. En del förstår inte vad jag säger och jag förstår inte vad dom säger, så var det i dag, en av tjejerna skulle följa med mig och städa ett omklädningsrum men hon förstod inte så jag gick själv annars har det väl tagit en kvart att försöka få henne att förstå. Det är rena rama cirkusen ibland. Nej nu ska jag ta och äta lite.

Äntligen sol

Härligt med sol och värme, fast man jobbar en stund. Ska klippa gräset sen blir det skönt att hoppa i poolen. I går var vi hos syrran som fyllde år, fick äppelpaj med vaniljsås mums. Träffade Nowalie också, herregud va stor hon var nu jämfört med lilla Ville, som var vaken  länge i går och tittade och lyssnade när mormor pratade med honom, han är redan så förståndig den pojken ha ha. Skulle ha lämnat blod i dag men känner mig lite svag och av erfarenhet vill jag inte lämna då eftersom jag nästan brukar svimma då, får bli en annan dag. Nej nu ska jag gå ut och se om gräsklipparen vill gå igång idag.

Hemstädning

I dag ska jag börja jobba halv nio till halv ett, ska iväg och städa en villa på söder. Det var ganska skönt att få sova ut och slippa Volvo. I kväll ska jag hem till syrran för hon fyller 45 och då kommer Ville dit hoppas jag, man längtar efter honom varje dag. Jag var hem till Anette i går och tog en fika, jag tycker synd om henne, sitter i sin lägenhet hela dagarna men nu har hon fått ett larm om nåt skulle hända och sen kommer det hem personal från onkologen men på det viset så kommer hon inte ut alls. Hon hade skaffat dator så förhoppningsvis kan vi prata genom den snart.

Golvvård

I dag fick jag hjälpa till med golvvård, man storstädar golv men det var inte bra för min rygg, jag fick gå med en vattensug och den var ganska tung. Jag blir så jäkla irriterad på denna rygg, ska man inte kunna göra nånting. Det är lite uppförsbacke nu, först började Ragges bil gå dåligt, sen säckade Donnys bil ihop på ena sidan och nu har jag varit nere med min på däckia där en kille lyssnade vad det var för fel på den och han kom fram till att det var ett hjullager och det är ju inte bra. Det är ofta så i detta hus att tre saker går sönder samtidigt. Men det är i alla fall Malmamarkan i helgen så man får väl hoppas att någon bil går då.

Djungelboken

Helt suverän, vilken teater, den var så bra och Donny han var så klart strålande som shere khan. När jag gick ut i pausen så hörde man folk som sa han som spelar shere khan, va bra han är, vilken inlevelse, han är klart bäst  och vilken röst och då gick man där och myste och ville bara vända sig om och säga, det är min son eller skrika ut det men Ragge sa att man inte får göra så ha ha, men stolta var vi.  Gå och se den ni som kan, den är kanon men ta med er en dyna att sitta på och en tröja för det är ett gammalt kolhus. I dag ska vi hälsa på Ville med Roffe, Uffe och Pentti. Och jag är nog världens stoltaste mormor du Emelie. Du ska väl se Teatern va?

Hemstädning

I dag har jag gjort en hemstädning, man åker hem till folk och veckostädar åt dom, eller stryker skortor, vattnar blommor m.m. Jag städade en villa och strök lite skjortor, en helt annan städning men det var kul, jag tror att det är bättre för mig än att städa på volvo. Då blir det inte varje dag eller. Det blir ju mindre i lön nu i början men pengar är inte allt. Ragge hade kokat körsbärssaft i dag när jag kom hem, gott.  I morgon är det teaterpremiär, ska bli så kul. Lilla Ville har vlivit av med sonden i dag, han mår så bra lilla gullungen.

Så söt

I dag var vi och hälsade på Ville, jag,Ragge,mamma,Sofia och Carola och naturligtvis så sov han hela tiden, men han kikade lite på oss när vi skulle gå. Nu blinkar lysena här, jag tror det är åska i luften.

Grattis Malin med familj

Nu har hon fått sin lilla pojke 3.050 g och var 50 lång. Maximillian ska han visst heta, det blir nog Max kan jag tänka. Nu väntar jag på att Cissi ska åka till förlossningen, jag menar alla får ju tidigare än dom ska ha så varför ska hon vänta. Lilla Ville är hemma nu, hoppas att allt går bra för dom, det är ju en omställning och blir lite annorlunda när man kommer hem. I dag ska vi upp till hörcentralen och hämta Sofias hörapparater. På tal om dom där tunnorna så fick hon ju inte tag i nån som kunde ta dom i dag, dom var knökfulla, jag kunde inte rubba dom så jag tog och ringde och sa att dom här tar inte jag, då kom det en kille som drog dom tyngsta men jag känner av nacken ändå. Kanske kanske ska jag träffa Ville i dag. Jag har honom som bakgrund på dataskärmen lilla gullungen.

Hoppas det går bra Malin

Fick mess från Malin, min systers flicka att hon var på förlossningen och var öppen 4 cm så nu går man här och väntar, det är så spännande, och jag tror hon också får för tidigt, jag tror det var den 27 som hon skulle ha. Lilla Ville kommer hem i dag, älskade gullunge. Det gick bra på jobbet i dag, chefen vill absolut att jag ska vara kvar, så hon skulle fixa en kille som tog tunnorna. Det är stängt ute på volvo så man såg inte många där i dag. Nu ser jag fram emot Donnys premiär på fredag kväll fast nu vill jag först höra från Malin förstås. Nej nu ska jag forsätta med min städning av sovrummet, fy fan va damm det kan bli i ett sovrum.

Jaha då var det dags

I morgon börjar det igen, då ska man upp kl.05.00 tror jag. Jag har försökt få tag i min chef och nu har jag skickat ett mess till henne om att några tunnor drar jag inte igen sen får hon bestämma om jag ska ta nåt lättare jobb eller om jag ska sluta, mig kvittar det finns säkert nåt annat jobb. Fick förfrågan från taxi i går kväll om jag kunde jobba i dag men det kunde jag inte. I morgon kanske Ville och hans föräldrar kommer hem, Marie var riktigt pigg i dag, skönt. Nu rullade det in ett mc gäng på gården med Micke Skog i spetsen, antar att dom vill ha kaffe. Ha det gott.

Lördag

Jaha då var min semestervecka slut då, va fort det gick. I går bakade jag lite bullar och Ragge bakade Pirrakka (är lite osäker på stavningen), det är i varje fall karelska piroger, så himla gott.  Före det så var vi och hjälpte Kristian rensa och köra iväg lite kartonger och grejer som skulle slängas, han har jobb den stackarn, dom hann ju inte bli klara med renoveringen av köket innan Ville kom. Han kommer nog hem måndag eller tisdag sa Marie i går, allt har gått så bra. I natt drömde Ragge att jag skulle börja köra taxi extra och jag drömde att jag började i taxiväxeln igen, vad är det här?  I kväll är det KENT på strömsholmen, jag vet en här hemma som ser fram emot det. Jag pratade med min sjukgymnast i torsdags, för jag ville ha mer akupunktur för migränen.

Sjukgymn: Men Margot du går väl och tränar, du vet hur viktigt det är.
Jag: Jadå jag tränar flera dagar i veckan (ljög jag)

Så nu förstår ni att jag måste börja träna på måndag så jag hinner bli lite tränad innan jag ska dit, för dom kan man inte lura, dom märker av nån anledning att man inte tränat på ett tag. På tidag kan vi sänka all volym här hemma för då ska Sofia få sina hörapparater, va skönt.  Dennis har ringt några gånger, han längtar hem men jag anar att det är till datorn.

Ville


VILLE


Lilla Ville

I går fick vi träffa Ville en stund, mormor, morfar, farmor och farfar. Han var så liten så liten men väldigt söt, ja han sov ju hela tiden förstås. Han var lik båda två kom farmor och jag fram till, det blir bäst så he he. Marie såg så trött ut och hade ont men Kristian är en riktig klippa, dom var så söta, det är bara det att man inte är van än att dom är mamma och pappa nu. Hoppas att dom får komma hem snart, jag köpte en amningskudde åt Marie så det ska bli lite avlastande när hon sitter med honom.

Ville

Han vägde 2840 g och är 46 cm lång, tänk va litet men han äter bra så han växer nog, men Marie trodde att dom får vara kvar där en tid och det är nog bra. Jag sitter och väntar på att dom ska ringa upp mig från min läkare, jag vill ha akupunktur igen så migränen försvinner åtminstone ett tag. Vart har sommaren tagit vägen? +9 grader på mornarna det är ju inte klokt när vi är i juli. 15 grader i poolen, vem vill bada då.  I kväll ska vi nog spela lite kort med Rick och Nico, man måste ju hitta på nåt.  Nej nu har jag inget mer att skriva för tillfället. 

Inger det var fint det du skrev att mormor betyder kärlek, du har så rätt. Hälsa pappa och hoppas allt är bra med er.


Äntligen mormor

Vilken härlig känsla och vakna i dag och få reda på att man är mormor. Vi var på kryssning och hade ingen täckning på telefonerna och då passar Ville på att komma förstås. Jag visste ju att dom åkt till förlossningen men trodde han skulle vänta tills i dag. Jag längtar tills man får träffa honom, är så nyfiken. Men just nu tänker jag på min lilla dotter som har ont, hoppas verkligen att det släpper så hon kan njuta av lillplutten, men hon har världens goaste kille som stöttar henne och jag gissar på att han är stolt som en tupp nu.

Tänk er mormor va, det är världens bästa titel !!


Tapetsering lätt som en plätt

Jag tapetserade nästan halva rummet i går, har jag bara vetat hur jag skulle ta bort kontakter och knappar så har det blivit mer, men nu har Ragge tagit över det. Men det känns bra att man kan. Det är klart att jag väntar på Ville, han är efterlängtad ska ni veta, om ca en månad så är man mormor, känns så overkligt men det ska bli härligt. Jag såg så fina bäddset i går, bland annat så stod det efterlängtad på ett, ska nog köpa det. Min nacke värker i dag med, va sjutton jag har ju semester nu, ska ju må bra. I dag ska vi packa för Dennis ska åka på läger i morgon.  Nu ska jag ge hundarna mat och sätta igång en tvättmaskin. Ha en bra dag.

Lördag kväll

Sitter här och vet inte vad jag ska skriva av olika anledningar. Har haft lite ont i nacken men det är på väg tillbaka för den här gången. Tänkte försöka mig på att tapetsera, jag menar hur svårt kan det vara, jag har gått här och tittat på klistret och tapeterna en stund. Fick hämta Sofia hos sin mamma för några timmar sen, dom rök ihop och bråkade som vanligt. Så nu har jag lyssnat på Sofias version i nån timme så jag är ganska trött i huvudet. Jag behöver semester, jag behöver komma iväg från både den ene och den andre här. Varför känns det ibland som man väntar på något i livet, man lever liksom inte här och nu, är det fler som har den känslan eller är det jag som är konstig? Jaha nu ska jag fixa Sofias bärbara dator, hon har ingen anslutning till internet helt plötsligt. Sådär det var lätt avhjälpt. Nej jag tror jag ska slåss lite med tapetrullarna i alla fall. Ha det gott, hoppas ni alla mår bra.

En dag borta

Jaha så var det dags igen, gårdagen försvann liksom för mig, efter att jag dragit dessa tunga tunnor på jobbet så kom nackvärken och med den migränen så direkt hem och i säng sen har jag ätit tabletter hela dygnet. I dag onsdag har jag jobbat mina timmar plus 1 timme övertid, jag hade ju lovat att storstäda ett golv, men nu är jag trött och har ont, det här går inte men jag ska stå ut dom här två dagarna som är kvar sen har jag en veckas semester och sen kommer jag att säga ifrån det här jobbet, har dom inget lättare så slutar jag, min rygg och nacke har sagt ifrån. Skulle ha grattat Elaine i går men jag får göra det i dag i stället. Nej nu ska jag fixa lite lunch till oss.

RSS 2.0