Huvudvärken väck

I dag mår jag bättre, det gick bra att jobba också, fick ett lätt område i dag.  I dag är det 17 grader i poolen, snart så kan man bada, jag menar man har ju ganska mycket underhudsfett så. Ser fram emot att vara ledig varje helg, förr jobbade man varje helg i stället. Ska försöka ta mig till Ikea i morgon och köpa golv och sen ska vi plantera lite på tomten också. 

Fy fan för huvudvärk

I natt vaknade jag halv tre och hade ont i huvudet, gick upp och tog tabletter så det var bättre på morgonen. Men på jobbet kom den tillbaka och jag hann bara åka därifrån så fick jag stanna och spy och sen fick jag stanna flera gånger på hemvägen. Sen har jag legat däckad hela dagen, vi skulle ha åkt till Ikea i dag men det gick inte. Ragge kom hem efter jobbet och gjorde mat och jag fick i mig lite faktiskt. Han skulle ta reda på om det finns vård av sjuk fru ha ha. Ska snart på röntgen av detta jäkla huvud, ska bli skönt.

Första arbetsdagen

Jaha då har man jobbat första dagen då, jag städade företagshälsan ute på volvo och det gick som en dans sen skulle jag städa 8 stora omklädningsrum också det var lite jobbigare kan jag säga men det är jättebra arbetskompisar och bra tider så då går det lättare. Företagshälsan ska jag städa varje morgon men sen varierar det . Det är ju det att säger dom åt mig att jag ska städa 8 omklädningsrum så gör ju jag det även om jag får stressa som en idiot, det var nog inte meningen att jag skulle hinna allihopa på min tid, sen är jag för noga, jag är van vid sjukhusstädning och det här är långt ifrån det, men kommer jag bara in i rutinerna så då kommer det att gå som en dans. Måste bara åka och köpa nya arbetsskor för jag fick ont i fötterna och sen kommer arbetsledaren med byxor och t-shirt i storlek 38 och säger att dom där blir nog för stora på dig, jag bara tittade på henne och frågade om glasögonen hade immat igen. Nej nu ska jag åka och handla lite mat.

Nytt jobb

I morgon börjar jag på ett nytt jobb, måndag-fredag 06.00 till 09.30, precis vad jag vill ha.  Jag blev jättesnopen när hon ringde och ville komma hit och träffa mig på en gång. Livet känns bättre.

Fredag

I dag har jag varit till tandläkaren med Sofia och det såg väl inte så bra ut, och för att behandla hennes mun så måste tandläkaren ta kontakt med hennes onkolog först, varför vet jag ej men det är väl bäst så. 10 grader i poolen men kristallklart vatten, lite värme några dagar så. Har fått hem fin jord i dag så nu ska jag åka och handla lite blommor till altanen och till urnorna. Det var en orolig natt som var, billarmet gick igång två gånger, jag tror att jag tryckte på fel knapp efter första gången så det blev en andra gång. Måste nog kolla med en verkstad snart, det är ju inte första gången. I dag när jag var och handlade på Ica Maxi så var det en mamma och mormor där med en liten söt kille som dom kallade Ville hela tiden, det lät faktiskt gulligt, men lilla Ville inte röra det och kom nu Ville nu går vi. Jag köpte en dagkräm där också som jag måste åka tillbaka med för hela burken var krossad när jag packade upp den.  Ska åka till Bidermans också och köpa ett pulver som dom brukar ge till hästar som har ledvärk, det ska vara kanonbra till människor också, det finns på hälsokostaffärerna men det är jättedyrt där. Åkt omkring med Jannes och Marias poolpump i flera dagar, ska nog åka och lämna den också. I dag har syrran åkt till Åland så jag fick beställa lite godsaker, får se vad det blir, det är ju snart midsommar.


Poolen

I går var jag och köpte en sandfilterpump som skulle passa till våran pool, den är lite bättre än den vi hade men tror ni att kopplingarna passade, nej. Men Ragge fick ihop det så länge tills vi får tag i rätta kopplingar. Köpte några markiser också till dom varmaste rummen, ska bara ha upp dom nu. I dag är det läkarbesök på onkologen för Sofia, hon var och lämnade prover i tisdags, får se om dom var bra, hoppas det. Jag väntar med spänning på ett grävlingsinlägg som min son skulle skriva. 50 års fest på lördag men känner inte för det, åker nog bara förbi och tar en fika. Mors dag på söndag, måste hitta på nåt att köpa då, jag tror jag vet vad. Nu är jag avregistrerad från arbetsförmedlingen, vet ej om det var förhastat kanske, får se.


Vatten i poolen

I dag kommer det vatten i poolen, men vem vill bada nu, men man får väl hoppas att det blir varmare snart. Hörde att min bror kommer till stan nästa vecka för att tapetsera, hoppas han hör av sig så vi kan ta en fika. Det är så mycket strul på jobbet så jag orkar inte tänka på det nu, försöker förtränga det men i går kväll ringde en f.d arbetskamrat och vi satt och pratade en timme, han ska börja ett nytt jobb på måndag som fångvårdare, det blir nog bra. I dag fyller nin kusin 50 år men vet ej om han orkar ha nåt kalas, han har mått lite dåligt på sistone. På lördag är det öppet hus på soptippen och Ragge ska stå och demonstrera kärltvätten och sen har han fått ansvaret att blåsa upp ballonger till barnen, det ansvaret lämnar dom inte till vem som helst he he, jag lovar det kommer att finnas ballonger till nästa år också. I dag ska vi åka till Tom och äta, Marie, mamma och jag, sen ska vi färga hår eller vi och vi Marie ska göra det på mig. En del har det bra såg jag, åka till solen men det unnar jag dig som du har slitit.

Blodprov

I dag ska Sofia och jag gå och lämna lite blod, jag måste lämna blod en gång i veckan i tre veckor. I dag är huvudvärken borta tillfälligt i alla fall, ska passa på att göra lite nytta då, som att klippa gräset och städa. Var och besiktade Maries bil i går, blanka papper, bara en liten notering om att ljuddämparen läcker men jag sa att det skulle fixas så då behövde hon inte komma tillbaka. Måste ut och leta skor i dag och skulle nog behöva lite vårkläder också, vi får se. I morgon ska Ragge och Rick åka iväg och köpa motorcykel till Rick, nånstans neråt tror jag det var, eftersom inte Rick har nåt körkort än så måste Ragge köra hem den. Nej nu är det dags att åka.

Måndag

Beslutsångest, nu kommer många att bli tokiga på mig när jag talar om vad jag beslutat mig för. Men jag har ställt några krav i alla fall och inget är bestämt förrän jag godkänt schemat. Har ont i nacken i dag med men inte lika jävligt. I dag har jag båda ungarna hemma, Dennis mår illa och Sofia var trött så det får bli så. Måste iväg och fylla på skåpen i dag, har inte handlat så värst mycket i helgen.

Söndag

I helgen har Rick och Nico sovit här, åkte hem för en stund sen. I går kväll var Marie och Kristian och Pentti också här, men det blev en lugn helg, vi tittade på gamla super 8 filmer sen ungarna var små och åt och drack lite, ja jag drack inte mycket eftersom jag kände att migränen var på väg, mycket riktigt så kom den i morse men Eeze är faktiskt ganska bra, jag tog dom och sen var jag iväg på Nowalies dop. Det gick jättebra hon är så snäll den ungen. Nu har Donny åkt tillbaka, nästa gång han kommer hem är det för sommaren i alla fall men det bär nog iväg dit i höst igen, men han ska följa sitt hjärta det är bra. Jag räknar med att han blir en berömd skådespelare som tjänar kosing så han kan försörja sina föräldrar på ålderns höst. Ja Marie du har rätt men det är svårt, det är en bit av mitt liv och jag är inte ung längre, vem vet hur många år till jag orkar jobba.

Timmar som dyker upp

Nu vet jag hur det gått till på jobbet, varifrån timmarna kommit och det känns inte alls bra men jag antar att tar inte jag dom så får nån annan dom, så det spelar nog ingen roll hur jag gör. Jag kan ju förstå åkarna och chaufförerna men hur kommer det att kännas för en viss person, jag undrar vem som ska lägga fram det för henne, blir det nån från facket eller nån på jobbbet. Ska grubbla lördag och söndag så får vi se vad jag kommer fram till. Ska meddela på måndag, jag både vill och inte vill. Lite glad är jag när jag fick höra att alla vill ha mig tillbaka, man kanske ska kräva löneförhöjning he he. Nej nu ska jag göra mig i ordning vi ska ju ha lite fest här i dag.

Fredag

Va konstigt hur timmar kan dyka upp helt plötsligt, för en vecka sen fanns det inga timmar på jobbet, nu finns det helt plötsligt en deltid alltså 80 timmar på en månad om jag vill ha det. Men jag tror inte det finns en timme utan att han har fått kalla fötter, det är någon som har talat om för dom att det inte gick rätt till. Alla som jobbar på företaget ska bli tillfrågade först innan man kan anställa en ny som man dessutom får betalt för. 

Ont i nacken

Jaha då har man fått tillbaka värken i nacken då och huvudvärken är på väg, fan också. Det blir ingen hundpromenad i dag, måste försöka hålla mig lugn så jag inte börjar kräkas också. Ska iväg med mamma i dag och handla heller hon ska handla rättare sagt, jag ska bara köra runt henne. I morgon får man hälsa på Wilma igen för hennes mamma fyller år. På lördag kväll ska vi ha filmvisning här hemma för ungarna, det är filmer på Marie och Tom när dom var små, vi har äntligen köpt en projektor, det ska bli kul. Donny kommer hem i helgen om bilen går igenom besiktningen i dag förstås. Han ska spela teater i kolhuset i hälleforsnäs i sommar, måste beställa biljetter till premiären.

Onsdag

Har varit ute och gått med hundarna, det var riktigt skönt ute fast det var minusgrader i morse. Måste ta mig ner på stan och köpa doppresent och ett par skor, ja jag köpte skor förra veckan men dom är plötsligt för stora. Har försökt att få poolen slät men det verkar vara omöjligt. Syns väl inte när vattnet kommer i. Har inte kommit iväg till arbetsförmedlingen än, känns liksom inte bra. Jobben har liksom ramlat på mig genom åren så jag går här och hoppas att det ska bli så den här gången också. Jag är en sån där som alltid tänker:  det ordnar sig. Jaha då var det en till som är med barn då, vilket år och vilken babyboom. Men det måste vara kul när kompisar får nästan samtidigt, när jag fick mitt första barn var jag ensam i kompiskretsen och släkten men han blev ju väldigt bortskämd förstås. I dag ska Marie och jag äta isterband med stuvad potatis det är gott det.

Måndag morgon

Jaha då var det måndag igen, har fått mycket gjort den här helgen, har satt upp poolen kommer kanske vatten på torsdag eller fredag. Var hos doktorn i fredags för min nacke men han var inte alls intresserad av den utan han ville röntga min hjärna och där lär han ju inte hitta så mycket ha ha. Han ville utesluta vissa saker innan han började med nacken sa han. Måste höra hur det gått för Anette i helgen, hon var hemma på permis. I dag ska jag ta det lite lugnt blev nog lite för mycket för ryggen i helgen, ska gå på promenad, handla lite och kanske baka lite kakor. Dom är populära det är roligt. I går bjöd Tom på porterstek med potatis och en himmelsk sås och på det glass, jordgubbar och grädde mums. Madelen var här hela helgen och slipade och målade en del möbler. Hon är lätt att ha med att göra, det är precis som man känt henne hela livet, så naturlig och glad.

Vunnit igen

I går gjorde jag en V75:a och en dagens dubbel, hade 6 rätt på v75:an och dagens dubbel gick in, inga stora pengar men 700:- blev det, men jag hade ju inte satsat några stora pengar heller. Nej nu måste jag göra i ordning mig, ska till doktorn i dag för min nacke.

Vunnit

Jag som inte kan nåt om sport, gick in på svenska spel och då såg jag att jag hade nån hundralapp där så jag tänkte att jag ska spela nåt litet så jag satte 10 kr på matchen tror det var sverige och schweiz som spelade och jag tippade 4-2 till schweiz och det blev det visst så nästan 600 kr på en tia det tycker jag var bra, sen spelade jag bingo på svenska spel och vann 300 kr också, hade satsat 40 kr så jag som aldrig har tur i spel hade lite tur i går. Kanske ska spela lite mer. I dag ska jag åka och köpa lite lister till uterummet och klippa gräset sen får vi se.

Arbetslös

Första arbetslösa dagen, känns konstigt jag har inte varit arbetslös en enda dag sen jag slutade skolan, vet inte ens hur man gör när man skriver in sig på arbetsförmedlingen (finns den ens kvar?) Ska försöka på egen hand och skaffa nåt litet jobb. I dag har jag bakat på morgonen, sen ska jag till tandläkaren med Dennis, måste hinna göra i ordning uterummet också.

Måndag morgon

Hundpromenaden är avklarad, nu ska jag ta en dusch och åka och handla, sen ska jag följa med Sofia till öron, hon ska nog få en hörapparat, hon hör så dåligt. Nu ringer Sofias mamma och vill att jag ska köra henne till vc om hon får tid där, vi får se om jag hinner, ska ju jobba också.

Söndag

I dag har jag hälsat på Anette, hon ligger på onkologen, har feber som dom inte får ner och äter inget. I morse när jag kom låg hon och var så dålig, det var hemskt att se men jag hämtade en rullstol och tog ut henne på balkongen en stund och just då gick reveljen förbi och välkomnade våren. Ragge har lagt golv i uterummet i dag det blev så jäkla bra, så vi bestämde att vi ska lägga in likadant på kontoret också. Kl fyra ska jag börja jobba, sen har jag bara två pass kvar på taxi. 23.10 i går kväll fick vi meddelande från Marie och Kristian att dom landat i Turkiet, hoppas dom får en skön och bra vecka, det kan dom behöva. Donny åker tillbaka i dag, han är så hes så han låter som en skadeskjuten kråka.

Fredag

I dag jobbar jag mellan 7-16 men det är kanonlugnt så en bil har jag redan skickat hem, får se om fler vill åka hem. Efter i dag har jag bara 3 pass kvar att jobba här på växeln, nu har jag bestämt mig för att gå vidare, har redan sökt ett annat jobb men det kan vara skönt att vara ledig i sommar också.

Konfirmationen avklarad

Jaha då var den över, det gick jättebra och Dennis var nöjd. Det inte jag gillar med kyrkan och präster det är att man ska be om förlåtelse och att man har syndat, jag har inget att be om förlåtelse för och jag har inte syndat heller.  Jag är med i kyrkan och det kommer jag att forsätta med eftersom jag går i kyrkan på dop begravningar,konfirmationer och bröllopp om någon tänker gifta sig men på min egen begravning vill jag inte höra några psalmer.  Nej nu kanske jag ska ta och göra någon mat fast dom är väl mätta av allt kaffebröd.

1 Maj

Ja i dag skulle man kanske ut och demonstrera men det får va. Vilket tråkigt väder för stackarna som ska det. Jäklar va det smällde här ute i sundbyholm i går kväll, det lät som dom var utanför vårt fönster, tur inte hundarna är skotträdda men Fabbe han vände sig nog i graven, det var det värsta han visste näst efter att få vatten på sig då. Jag som skurade utemöblerna i går för jag trodde att vi skulle kunna sitta ute i dag men jag tror vi skippar det. Ska nog röja ur uterummet i dag så vi kan lägga in golvet där. Köpte ett klickgolv som ser ut som det är obehandlat och lite gammalt,  det blir bra tror jag. Va trött jag blir när inte vågen går neråt, den står helt still, jag går varje dag och håller igen men det händer ingenting, jag undrar om den här vibbplattan  kan va nåt, hjälper det heller, är det någon som kan tala om det för mig, jag blir galen snart.

RSS 2.0