Söndag kväll

Här har det hänt grejer i helgen, det är snart färdigmålat, inte klokt vad det har gått bra och fort men så är dom också duktiga våra målare, dom sliter hela dagarna. I dag har Ville badat både ute i baljan och nu mot kvällningen inne i baljan och han älskar verkligen att bada, det går vågor kan man säga. I går kväll satt han i sin stol och somnade, så trött var han efter namngivning och bus så han fick sova över hos mormor och morfar, ibland har man tur. I morgon bitti måste jag komma ihåg att ringa Carin om Jockes student, fick se kortet i dag och jag har naturligtvis glömt bort att ringa men jag har inte glömt bort att vi ska fira Jocke, jag är inte dum på det sättet. Ska jobba två timmar i morgon bitti sen är jag ledig hela dagen, ska fira mor en stund, den här veckan blir inte lika jävlig som förra.

Huset som gud glömde

Torsdag, jag ser slutet på den här veckan. Har jobbat 2 timmar nu på morgonen och ska iväg och jobba 4 timmar till sen är det bara 2 timmar i morgon bitti sen får man äntligen slappna av lite då. I morgon ska vi forsätta måla huset och lilla Ville kommer också. Längtar efter honom varje dag, lilla huliganen. På lördag är det dop för Vira men före det ska jag faktiskt på en husvisning, ska inte köpa nåt men jag har bott där i ca 6 år när jag var liten och vill återse det, men jag kommer ihåg att jag aldrig kände mig trygg där och våran hund blev överkörd mitt framför ögonen på mig där så det är inte bara bra minnen. Det är många som har berättat att det alltid spökat där och då förstår jag min oro när jag var liten och därför vill jag dit och känna av huset i dag. Om jag kommer iväg, fick nån slags ångest när jag tittade på bilder av huset och det märkliga är att det ser ju nästan likadant ut inne i huset som det gjorde då, jag kände igen utrymmet under köksbänken där brorsan och jag satt när vi var rädda för åskan t.ex.  Nog pratat om det, nu ska jag skriva nota och åka och jobba först sen handla.

Jobbig vecka

Fy vilken vecka, bara ledig på fredag men det blir så när man tar på sig extrajobb, flyttstädningar och sånt. Nu har jag tvättat allt vitt i uterummet, ska bara måla det också sen tror jag att man kan börja möblera där. Ska bytas tak också ja, det hade jag glömt. Ska inte ha så mycket blommor på altanen i år, det är för soligt där men däremot ska jag hänga upp lite lyktor med värmeljus, som man kan tända på kvällen. Måste iväg och köpa några nya utelampor till altanen också, blommor till urnorna skulle jag också ha, fan att dygnet bara består av 24 timmar. Nej nu ska jag utfodra ungdomarna här sen ska jag nog åka och jobba några timmar.

Fredag kväll

Här händer det grejer kan jag säga, det är inte mycket kvar att måla nu, Roffe, Uffe, Marie och Kristian har målat och slitit hela dagen, dom måste vara helt slut nu och jag har servat dom och lekt med Ville. I morgon ska det målas igen.

Fredag

Jaha då vart man ledig i dag då, chefen tyckte att jag skulle vila och jobba måndag i stället, det tackar man för. Men nu är det ju det här med vädret, ska det börja regna eller inte, man törs ju inte börja måla än.  I går var det full fart här, Roffe och Uffe, Marie, Kristian, Lilian, Patrik och Ragge målade som sjutton. Jag målade lite på morgonen men jag servade med mat och kaffe sen och passade min lilla Ville förtås som inte var så där jättepigg, lite hängig var han, hade haft feber kvällen innan och lite på morgonen. Ville och jag försökte roa Elvira ibland också, hon blev överlycklig när hon fick ta på Ville och gärna hålla i hans tröjärm men det  gillade inte Ville, han tycker nog tjejer är jobbiga. Dom är så goa dom där små. Nästa helg ska jag följa med Marie och Kristian på Viras dop och hålla i Ville, eftersom dom ska vara faddrar åt Elvira. Helgen efter det är det studenten som gäller, i år har man tre stycken ungdomar som man ska försöka fira då, tjejerna ska fira ihop så det blir på samma ställe men sen är det Jocke också, men det ska väl gå det också, jag är tidsoptimist.  Nej nu ska jag åka in och handla lite.

London helt ok stad

Måndag och hemma igen. Jobbade 05.20 i morse sen har jag städat lite hemma, var väl inte så farligt, rengöring av spis och bänkar och golvet. Men det var ganska tomt i skåpen i morse, ingen frukost att tala om så det blir till att åka och handla. Men jag måste träffa Ville först.  Londonresan började inte bra men den blev bättre och bättre och vi försökte göra det bästa av det och vi hade jättetrevligt faktiskt. Vi har lärt oss en massa så nästa resa blir annorlunda. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka. Jag orkar inte skriva mer i dag men ska berätta om våra bravader en annan dag.

Äntligen fredag

Äntligen dags att åka till London, bokade i mars så man har väntat. Planet lyfter 14.50 från Västerås flygplats och beräknas landa i London 16.55 tror jag att det var. Vi har beställt fint väder tills då i London alltså. Söndag kväll 20.05 är det meningen att vi ska landa i Västerås igen. Jag gillar inte att flyga men det får gå. Nästa helg ser jag också fram emot när vi ska få hem en lift så vi kan måla klart huset. Sen ska poolen upp, ja det är lite att göra men det är roligt också. Nej nu ska jag nog göra mig i ordning, ska ju vara i slagsta kl. 12.00

Onsdag

I dag har jag jobbat 4 timmar sen åkte jag hem och tvättade mina fönster, kunde inte se dom längre. I går var Anticimex här och han hade nåt bra medel som han sprutade längs golvlister och vid dörrarna och sen tiggde vi av honom en skvätt också. Bra med det här medlet är att det är ett gammalt beprövat medel och det är miljövänligt och inte giftigt på något sätt för varken människor eller djur, ja myror då förstås, det luktade tallbarr.  Han berättade att dom håller på att gå ifrån alla gifter och använder i stället gamla husmorsknep, det låter bra. Han sa också att vi kunde blanda ut FUN saft med vatten och spruta ut för myrorna, det innehåller nervgift som heter Aspartam, det hade jag också läst faktiskt.  Jag tror jag ska sluta köpa den saften. I dag är jag glad för Toms skull, han har blivit lite klokare och fått insikt, det är bra.

Myror och huliganer

Måndag igen då. Har jobbat några timmar som jag missade i torsdags. I morgon får vi besök av Anticimex som ska utrota våra myror hoppas jag, fast dom har ju försökt i tre år så varför skulle dom lyckas i år. Marie, Kristian och lilla Ville var här en stund, lilla gullungen man får inte nog av honom. I dag har jag haft sån hjärtklappning igen, brukar ha det ibland men vet inte vad det beror på, går väl över kan jag tro. Ska tydligen bli bättre väder nu, är väl på tiden. Fick samtal från Sofias lärare i dag att det varit bråk mellan Sofia och en flicka som hon brukar hamna i luven på men den här gången hade Sofia hållit sig lugn medan den andra tjejen gått bärsäkrargång i skolan och skulle döda Sofia med en stol. Men nu har dom lämnat över den här tjejen till proffs, dom orkar inte längre i skolan och hoppar hon på Sofia en gång till så skulle skolan polisanmäla henne. Hon är kraftig och stark, ingen som rår på henne och det går inte att prata med henne heller, men hon lider nog hon också, hon kan inte må bra.

Regn Regn Regn

I dag har jag jobbat, visserligen med tabletter men det går åt rätt håll. Marie och Kristian kom och måla en stund och jag lekte med Ville den lilla gosingen. Sedan grillade vi innan regnet faktiskt.  Sofia har åkt till sin mamma i kväll så det är bara Dennis hemma. I morgon natt ska Ville sova här. Om en vecka sitter man i London så här dags, hoppas det blir fint väder då. Ska lägga mig tidigt i kväll, känner mig trött och lite hängig men det är väl vädret.  Känns som jag skriver stolpar till nån uppsats, bäst att sluta nu tror jag.

Tråkväder

Ringde min chef i morse och hon tyckte att jag skulle vara hemma och vila i dag och så fick det bli.  Har varit till vc med Dennis, han skadade benet i tisdags på munktellarenan men det var ingen fara, han har trampat snett så det skulle gå över av sig självt så ingen akuten i dag. Jag har jäkligt ont i nacken i dag men det känns mer som träningsvärk eller muskelvärk så jag tror att det kommer att bli bättre om jag vilar i dag. Fast två gånger har jag börjat att gno lite här och sen kommit på att jag skulle ju vila, fasen vad det är svårt att bara slappa, för mig känns det som jag gör nåt fel. Nu ringde Marie att hon och Ville skulle komma en stund då glömmer man bort allt vad städning heter.

Akuten hela dagen lång

Ja jag hamnade på akuten vid tolvsnåret i dag, såg grumligt, var yr, hade huvudvärk och nackvärk. Dom tog lite tryck och sånt sen fick jag vänta till femtaget när läkaren behagade komma och undersöka mig, Marie och Ville höll mig sällskap till fyra sen kom mamma när dom åkte hem. När läkaren gjort alla test så skulle hon konsultera en kollega och var det så att jag själv var orolig för nacken så skulle dom röntga, ja jag tyckte nog det och då klämde dom på mig en nackkrage som gjorde så jävla ont och var så stel, det var röntgens order. Jag stod ut en halvtimme sen gick jag och bad att dom skulle ta av den för jag tänkte åka hem och det gjorde dom. En kompis som jobbar där uppe sa att väntan till röntgen skulle ta flera timmar och jag var välkommen upp igen om jag skulle få problem. Det dom misstänkte var en blödning inne i huvudet men det var inget som tydde på det.  Jag behöver nog en kurs i att gå i trappor. Jag ska prova att jobba i morgon så får vi se.

Så jäkla klantig

Vad är det för fel på mig, i morse ramlade jag när jag skulle gå upp för trappan på skolan, jag hann inte ta emot mig så jag for rätt in i ståldörren med huvudet före. Jag har ett blodigt sår i huvudet och av någon anledning så gick håret av uppe på huvudet men det värsta är att nacken tog stryk också precis som om det inte räcker med den värken jag har redan men det här är inte första gången men jag brukar hinna ta emot mig, jag tror det är nåt med balansen känns så. Jag har tagit tabletter men vi får se när dom släpper hur det är med nacken.  I går fick vi hämta Dennis på munktellarenan då hade han vridit knäet på träningen så han kunde knappt gå, vi kanske ska vänta tills dom andra också gör sig illa så kanske vi får nån slags familjerabatt på akuten. Nej nu ska jag åka in till apoteket i alla fall.

Pool och färskpotatis är ett måste

I dag har vi varit på Ikea och Billiga Nisse, jag,Marie,Ville och mamma. Köpte några småsaker bara men ville till Billiga Nisse för att titta om dom hade någon pool och det hade dom. Det lutar åt en sån som vi har haft i flera år, den är ganska lagom, vill inte ha mindre men gärna större men då blir det genast dyrare förstås.  Jag vill köpa potatis och sätta så man får nåt kok till midsommar bara, ska nog snickra ihop en liten drivbänk man kan faktiskt sätta i vad som helst, i sand med gräsklipp på bara.  Framåt helgen ska det bli fint väder igen, då får man väl måla lite igen.  Köpte en badbalja i dag som Ville kan sitta och plaska i på altanen när det blir varmt men han ska få en egen liten pool också, min älskade lilla busVille.

Rött hus med vita knutar

Oj Oj vad vi har målat den här helgen, Kristian har först  tvättat taket med högtrycken och sen målat, Marie, Nikolina, Rick och Roffe och Uffe har hjälpt till att måla i två  dagar. Jag målade i torsdags och fredags sen har jag mest passat Ville och bryggt kaffe och ställt fram maten. Vi fick en 10 liters hink med Gulasch av Tom, så gott och så bekvämt att bara värma och ställa fram bröd och ost. Lekstugan och friggeboden är helt klara och garaget ska målas på baksidan bara och sen det vita sen är det också klart. Uffe började faktiskt i uterummet också. Och vi som trodde att vi skulle få hålla på hela sommaren men med så här mycket hjälp så går det som en dans. Naturligtvis blir det en tackfest sen när allt är klart. Veckan som kommer ska jag jobba torsdag och fredag så regnar det inte så kan jag nog måla lite.

RSS 2.0