Summering av helgen

I fredags var jag på min pappas begravning och det var den finaste begravning jag varit på, inga tråkiga psalmer, ingen långrandig präst utan i stället var det fina dikter och visor t.ex som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg. Jag har alltid sagt att dom inte får spela en enda psalm på min begravning och varje gång jag tvingas gå till kyrkan typ vid dop eller konfirmation så sitter jag och retar upp mig på prästen när han står och messar om att alla syndat och man ska botgöra, jag har aldrig syndat så jag behöver inte sitta där med skuldkänslor, nej vi  har faktiskt funderat på att gå ur kyrkan länge och nu har vi gjort det både Ragge och jag. Tapetseringen av köket är klart, ska upp taklister och foder runt fönstren och sen lite småjobb men sen ska vi börja måla taket i vardagsrummet. En glad överaskning, vi vann 3000 kr på postkodmiljonären i helgen. I morgon bitti ska jag ner och träna, känns skönt att ha kommit igång.

Nytt kök blir det

Jaha då var det måndag igen då, skjutsade S och D till västerås i morse, dom skulle träffa sin pappa sen sprang vi in på Ikea och köpte lite som jag glömde sist till diskhon. I dag har vi börjat renoveringen av köket, ny diskho, köksbänkar slipade och inoljade. Sen ska tapeterna upp men före det ska taket målas vitt, det kommer att bli så fint så. I går kväll när jag låg i sängen kom jag på att utrymmet över garderoberna i sovrummet det skulle man kunna utnyttja så nu vill jag ha skivorna borttagna där, det är konstigt men när man bor i hus så blir det aldrig färdigt men nu är det väl mer renovering och uppsnyggning så man kanske kan sälja det om några år, blir ju lite för stort för oss två. Förhoppningsvis så kanske vår dotter med familj vill ha det. I morgon ska Ville vara här hela dan när mamma och pappa ska jobba och plugga, han har varit lite konstig i magen några dagar så han skulle få vara hemma ett par dar.

Fotvård och Ikea på schemat

Fotvårdsbesöket med Sofia är avklarat, nu blir det en tur till Ikea med mamma, ska inhandla en ny diskho till köket, vi ska tapetsera om och sätta nya taklister och så vill jag ha en vit diskho i keramik. Tänkte köpa nya bänkskivor också men vi ska slipa den som är lite ful istället så blir den som ny. Den här veckan har jag jobb onsdag torsdag och fredag, men inte så många timmar varje dag. Nacken är bättre men inte bra, ska försöka ta mig till läkaren någon dag eller börja träna kanske skulle vara bättre.

Självlysande tvättmaskin

I dag har jag jobbat mycket och det är typiskt när man har mycket nån dag då känner man sig inte bra, jag tror att nån nerv sitter i kläm i nacken för jag blir yr ibland. Tvättade en maskin när jag kom hem förut och när jag tittade till på tvättmaskinen så lyste det i den när den centrifugerade så jag stoppade och plockade ut Villes ficklampa, måste vara en bra lampa för den lyste hela tiden och gick inte att stänga av heller, brukar ju titta innan jag lägger in tvätt men glömde i dag. Men jag tror att Ville skulle lysa upp mormors dag och det var jättefint med lampa i tvättmaskinen, kanske är nåt för tillverkarna att tänka på hehe. I morgon ska vi gratta Alexander som fyller 17 år annars är det ganska lugnt den här helgen. Nej nu ska jag börja med maten.

Kan man känna sig ovälkommen på begravning ? Ja

Ledig i dag men måste fixa några saker och gratta min moster som fyllde år i går. I fredags var jag på Camillas begravning och det var den konstigaste begravning jag varit på, det är bara att försöka glömma och gå vidare, ja inte glömma henne men hennes släkt. Nästa begravning blir på nåt sätt jobbigare rent känslomässigt men blir nog trevligare om man nu kan säga det om begravningar, det är ju aldrig trevligt. I dag ska jag boka spa åt mig och Marie, känner att jag behöver komma iväg några dagar. Helgen har varit helt underbar eftersom Ville har varit här lördag till söndag. Jag har börjat fundera på att byta till en mindre bil, egentligen onödigt med en stor kombi, hundarna åker aldrig med och bilskatten är gigantisk men får se, det är ju en bra bil förstås. Nej nu in i duschen.


Hästar framför bilen inte älgar

I morse när jag åkte hem från mitt morgonjobb så dök det upp två stora hästar framför bilen, jag trodde det var älgar först men dom hade täcken på sig såg jag sen. Dom stod där och trampade en stund innan dom hoppade åt sidan. Jag ringde till polisen eftersom dom syntes ju inte i mörkret så det var lite otäckt, hoppas inget hände med dom. Ska snart halka iväg till nästa jobb. I går hämtade jag Ville på förskolan och hade honom hemma några timmar, han hjälpte mormor att laga mat och sen laddade han tvättmaskinen åt mig också, han skulle tvätta sin boll och mormors skor, skulle ge hundarna vatten också så han tog deras vatten och hällde i deras matskålar, blir ju lättare att dricka då kanske, samtidigt tvättade han golvet åt mormor den lilla busungen. Efter att vi ätit så tittade vi i några böcker och sen var det dags för badet. Underbara härliga goa unge, man får aldrig nog av honom, det är så roligt nu när han börjar säga fler ord. Längtar till lördag, då ska han sova här hos mormor och morfar.

Tisdag

I dag ska jag ta mig till stan, måste köpa nåt att ha på mig på begravningen på fredag. Snön ligger kvar och kylan håller sig också kvar men det är kanske bra att det är så tills sportlovet är över. Men man börjar att längta till våren nu men det blir väl en himla massa vatten förstås. Har inte träffat Ville sen i lördags, börjar att få abstinensbesvär men i morgon har vi våran mormor-Ville dag, härligt. Var med Sofia till läkaren i går och proverna var bra, skönt att det går åt rätt håll. Nej nu har jag inget mer att skriva känner jag.

RSS 2.0